Over Albion

Albion Vertalingen vof is op 14 augustus 1986 in Dordrecht opgericht door Peter de Vlaam en Kees Zoeter, twee vrienden met een passie voor Engels. Beiden studeerden Engelse Taal & Letterkunde aan de Universiteit Leiden en behaalden er hun doctoraaldiploma. Na vijf jaar gingen hun wegen uiteen en werd Albion onder leiding van Peter voortgezet. Sinds 2013 is Kees weer als vertaler en taaladviseur bij Albion betrokken.

Sinds 2000 is ook de Amerikaanse Betsy van der Hoek-Springer, PhD als vaste vertaalster aan het bureau verbonden. Zij studeerde Engels aan de University of Nottingham en is expert op het gebied van de verschillen tussen Amerikaans en Brits Engels.

Peter werkt vanaf de oprichting full-time als vertaler Engels-Nederlands en Nederlands-Engels en heeft ervaring met vertaalwerk op vele gebieden. Waar nodig wordt assistentie en advies ingeroepen van zelfstandige collega’s en adviseurs binnen het bedrijfsleven – en natuurlijk bij de opsteller van de te vertalen tekst, niet zelden de beste bron van informatie. Voor Frans, Duits, Spaans, Portugees en Italiaans staat een solide en hechte relatie met deskundige collega’s al vele jaren borg voor consistente kwaliteit en dienstverlening.

In 1999 en 2011 werd Peter de Vlaam door collega’s en opdrachtgevers verkozen tot ‘favoriete vertaler’ resp. beste vertaler‘. Bij de verkiezing in 2011 was er voor Albion Vertalingen tevens een fraaie derde plaats in de categorie ‘Beste vertaalbureaus‘.

neem contact op