Bekroningen

Nationaal vertaalcongres 2011

Op vrijdag 25 november 2011 zijn drie prijzen uitgereikt aan beoefenaren van een beroep dat doorgaans in stilte en op de achtergrond wordt beoefend: het beroep van vertaler en tolk. Aan het einde van het Nationaal Vertaalcongres 2011 in Regardz Eenhoorn in Amersfoort werden de namen bekendgemaakt van de door collega’s en klanten meest gewaardeerde vertaalorganisatie, vertaler en tolk in Nederland. Het congres stond in het teken van het maatschappelijk belang van vertalers en tolken.

De ITV-prijs ‘Beste vertaler 2011’ werd gewonnen door Peter de Vlaam uit Sliedrecht, terwijl Antonietta Toffolo uit Weert als ‘Beste tolk 2011’ werd gekozen. De prijzen werden uitgereikt door Sjokean Oosterbaan en Willem Jan Gasille van ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen. Winnaar van de ATA-prijs ‘Beste vertaalbureau of –afdeling 2011’ was de Directie Vertalingen (AVT) van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Namens AVT nam directeur Marion Alhadeff de prijs in ontvangst van ATA-bestuurslid Isabella Occelli.

Op bovenstaande foto links (van links naar rechts): Marion Alhadeff (BZ), Antonietta Toffolo en Peter de Vlaam.

Klik hier om motiveringen voor toekenning van de prijs te lezen.


Nationaal vertaalcongres 1999

Marcel Lemmens van TeamWork reikt aan Peter de Vlaam het getuigschrift ‘favoriete vertaler‘ uit tijdens de verkiezing in Congrescentrum De Eenhoorn in Amersfoort op 13 november 1999.

Belangrijkste beoordelingscriteria bij deze verkiezing waren vakkundigheid, professionaliteit, collegialiteit, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, behulpzaamheid, bereikbaarheid, vriendelijkheid, initiatief, assertiviteit, en gebruik van elektronische hulpmiddelen en tools.